Samen leren

We besteden dit jaar aandacht aan samenwerken.

Eén van onze pijlers is samenwerken. Dit jaar gaan we actief het samenwerken stimuleren.

We gaan in de klassen meer aandacht besteden aan coöperatief werken. Er zijn verschillende coöperatieve werkvormen die we willen toepassen in ons onderwijs.

Bij coöperatief leren is niet alleen de lesstof belangrijk, maar ook de samenwerking. Er is dus sprake van een cognitief en een sociaal doel. De achterliggende gedachte van coöperatief leren is dat kinderen niet alleen leren van de interactie met de leerkracht, maar ook van de interactie met elkaar.

In de klassen hebben we grotendeels groepstafels staan, zodat de kinderen makkelijker samen kunnen werken. Daarnaast hebben we in de gang en in de crea verschillende grote tafels staan. Kinderen die heel goed en zachtjes kunnen werken, mogen op de gang werken.