Plaatje bij het artikel van OBS De Haarschool

Haarschool handbal heldinnen halen podium regio finale

Op 23 mei j.l. hebben de dames van groep 8 in Borne de regiofinales van het NHV gespeeld.

De Haarschool dames wisten de lokale kampioenschappen reeds winnend af te sluiten en waren gemotiveerd vertrokken naar sporthal ’t Wooldrik te Borne om daar de andere scholen uit de regio te treffen.

Met het team bestaand uit Amber Spekreijse, Femke Jacobs, Fleur Hagen, Gabrielle Grotewal, Lisan Aanstoot, Mare Visser, Merel Keizer, Naomi Dreijerink, Quinty van Zon en Zeinab Saqr werd de eerste wedstrijd aangevangen.

De wedstrijd Albergen - Holten was de eerste paar minuten even aftasten maar na de 2-3 stand vond de Haarschool het wel welletjes. De afstand werd vergroot en met een 3-6 eindstand was de spanning doorbroken en konden de meiden even rusten.

Tijdens de tweede wedstrijd tussen Holten en Vasse bleek dat de eerste spanning weg was en werd er vrijer gespeeld. Met goede aanvallen wist de Haarschool uit te lopen en een eindstand van 10-3 op het bord te zetten.

De derde wedstrijd Wierden – Holten zorgde voor een verhoogde hartslag bij zowel de coaches Margot ter Schure en Pierre Jacobs, alsmede bij het meegereisde publiek.  Na een wedstrijd vol inzet, waarbij het dubbeltje elke kant op kon vallen, kon de scheidsrechter met een eindstand van 5-6 affluiten.

De drie gewonnen wedstrijden gaven het team een extra boost en dit vertaalde zich in een uitermate makkelijk uitgespeelde wedstrijd tegen Glanerbrug. Met een stand van 14 tegen 2 zag de Haarschool zich verzekerd van een plaats in de halve finales.

De laatste poule wedstrijd Holten tegen Bentelo was meer een formaliteit maar de meiden zetten ook hiervoor zich weer 110 procent in.  Door Bentelo met een 9-3 stand op het veld achter te laten wist de Haarschool zich als poulewinnaar op te maken voor de halve finale.

De halve finale bracht echter toch meer spanning dan gedacht en de meiden kwamen niet lekker in het spel. Door enkele keren slechte communicatie in de verdediging en meer dan  6 keer het houtwerk en niet het net te treffen kon de uiteindelijke toernooi winnaar Hengelde met de winst op naar de finale.

De wedstrijd om de 3e of 4e plaats in het toernooi werd tegen een eerder getroffen tegenstander gespeeld.  Met de juiste mentale instelling werd voor deze laatste wedstrijd alles gegeven en speelden de meiden geweldig handbal.
Wierden had de andere halve finale verloren en klaarblijkelijk waren zij niet in staat zich dermate op te laden om de Haarschool echt partij te geven.
De Haarschool heldinnen waren vastbesloten om een beker mee te nemen. Met goed aanvallend spel en de juiste verdedigende acties werd het toernooi met een 9-3 eindstand afgesloten.

Met gepaste trots werd de beker tijdens de prijsuitreiking in ontvangst genomen en kan de Haarschool een trofee in de prijzenkast bijzetten.

Deel deze pagina: